19de muziekkamp van

De Gildejeugd

 
 

We zitten al op hete kolen, in volle voorbereiding voor het 19de muziekkamp. De weerman/vrouw steekt alvast zijn/haar hand in het vuur voor mooi weer (alsof we daar aan twijfelden).

Op maandag 19 augustus 2019 verzamelen omstreeks 8 uur zowat 115 muzikanten en hun begeleiders aan zaal Gildehof in Asse, vertrekkensklaar voor deze jaarlijkse zevendaagse. Uitvalsbasis is het vormingscentrum in Malle.

Onze belevenissen zal je hier dag na dag kunnen volgen. Benieuwd of de muzikanten deze zevendaagse vuurproef zullen doorstaan? Kom dan naar het slotconcert 'De Gildejeugd in vuur en vlam' op zondag 25 augustus om 11 uur in het Vormingscentrum.

 

De Gildejeugd in vuur en vlam

Maandag 19 augustus

De dagelijkse ochtendfile situeerde zich maandagochtend voornamelijk rondom het Gildehof. Vanaf 7.45 uur stroomden immers de deelnemers en begeleiders van het 19de muziekkamp toe, om even later - met een comfortabele dubbeldekker - de tocht richting Malle aan te vatten. Bij aankomst in het Vormingscentrum werd de conditie van de deelnemers grondig getest; als ‘brandweerman/vrouw in spe’ moet iedereen immers scherp staan. En we hebben goed nieuws: iedereen geslaagd! Vervolgens ging het meteen richting repetitiezaal, in eerste instantie om de leefregels uit de doeken te doen en vervolgens om voor het eerst te repeteren. Niet voor het laatst trouwens, want na het middagmaal volgde een eerste partiële repetitie en nog wat later een volgende grote repetitie. Tussendoor werden de kamers ingericht, was er een eerste spelmoment, opnames voor het kamplied en de videoclip en een vieruurtje mét een eerste jarige. En na het avondmaal een groot groepsspel waarbij liefst negen vulkanen tot uitbarsting werden gebracht. Enfin, een meer dan goed gevulde eerste kampdag dus :-)

Dinsdag 20 augustus

Wat een stralende dag alweer; voor zij die het nog niet wisten: het muziekkamp en zonnige dagen horen onlosmakelijk bij mekaar.

De dag verliep volgens het min of meer gekende stramien, met drie stevige repetities, te gekke spelmomenten en opnames voor het kamplied en de videoclip. De grootste ver(r)assing viel echter op het eind van de dag te beleven: een spectaculaire interactieve vuurshow. Mede mogelijk gemaakt door onze talrijke bezoekjes aan ‘Van Gils & Gasten’ en de financiële bijdrage van een ouder, waarvoor dank. Onze kijkcijfers kenden overigens een onwaarschijnlijke piek, want de show was deels live te volgen via Facebook en Instagram. En zeggen dat we de komende dagen nog meer ijzers in het vuur hebben!...

Woensdag 21 augustus

Alweer een zonovergoten en rijkgevulde kampdag in Malle. Met veel repetities uiteraard. Al lieten we het min of meer gekende stramien vandaag toch wel even los. Na de middag trokken de jongste deelnemers naar de plaatselijke brandweerkazerne voor een razend interessante rondleiding annex demonstratie, terwijl de andere muzikanten op enkele kilometers afstand werden gedropt waarbij ze tal van opdrachten voor de kiezen kregen. En terugkeerden naar de kampplaats met onder meer een kapotte tuinstoel, flessen frisdrank, koekjes, fruit, een elektrisch deken en heel veel zwanworstjes. Enfin, een geslaagde ruiltocht.

Voorts waren er vandaag ook initiatielessen, opnames voor het kamplied en videoclip (de traditionele nachtelijke montage-uurtjes zijn overigens van start gegaan), leuke spelletjes en... pannenkoeken. Want ook culinair komen we in het vormingscentrum niks te kort.