18de muziekkamp van

De Gildejeugd

 
 

Ready for take-off!

Op maandag 20 augustus 2018 verzamelen omstreeks 8.30 uur zowat 115 muzikanten en hun begeleiders aan zaal Gildehof in Asse, vertrekkensklaar voor het jaarlijks zevendaags muziekkamp. En... fasten your seatbelts, want ‘De Gildejeugd vliegt erin!’.

Vormingscentrum Destelheide in Dworp – een perfect uitgerust complex in een prachtige groene omgeving – is een hele week lang de ‘place to be’ voor het grootste jeugdorkest van Vlaanderen.

Onze belevenissen zal je hier dag na dag kunnen volgen.

We tellen af!

Maandag 20 augustus

Grote drukte deze ochtend in en rondom het Gildehof. De deelnemers en begeleiders van het muziekkamp werden bij het vertrek immers uitgewuifd door een grote delegatie ouders en grootouders. Een ‘speciale lijn’ van De Lijn - een proefproject van de Vlaamse regering - bracht de muzikanten veilig en ondanks een kleine omweg in geen tijd naar het Vormingscentrum Destelheide in Dworp.

En er was geen tijd te verliezen: inchecken en meteen aan boord! Een mooie vlucht die u mogelijk ziet opduiken in de videoclip :-)

De “do’s-and-don’ts” van Gildejeugd Airlines gingen de eerste repetitie vooraf. En het zal u niet verbazen: de Gildejeugd vloog er meteen stevig in!

Na het middagmaal volgde een eerste partiële repetitie (per graadsgroep), een spelmoment, vieruurtje en het inrichten van de kamers. Om daarna opnieuw naar zaal De Put te trekken voor een volgende repetitie.

Met het inzingen van het kamplied en een groot avondspel, waarbij middels een fotozoektocht en het kraken van de code van de zwarte (oranje) doos het jaarlijks cadeautje - deze keer een Gildejeugd frisbee - werd onthuld, kwam er stilaan een einde aan deze eerste goedgevulde muziekkampdag.

Even bijtanken, want morgen wacht een nieuwe vlucht!

Dinsdag 21 augustus

“Het was weer een mooie dag, jalalalala...” (vrij naar ‘het Vliegerlied’).

Ook vandaag vloog de Gildejeugd er weer in met drie stevige repetities, bergen post, spelletjes met blinddoeken, vol-au-vent met frietjes, video-opnames, knutselactiviteiten, het inzingen van het kamplied... kortom, voor minder dan 20.000 stappen (of muzieknoten) per dag doen we het niet.

‘s Avonds was er even terreurdreiging in Destelheide, maar ook die klip werd door de deelnemers veilig gerond.

‘t Was dus weer een mooie dag (jalalalala). En morgen zonder twijfel meer van dat.

Woensdag 22 augustus

De “terreurdreiging” van dinsdagavond werd blijkbaar au sérieux genomen: op weg naar het provinciaal domein - waar de muzikanten een verfrissende duik namen in het openlucht-zwembad - werden alle chauffeurs staande gehouden. Alcoholcontrole!

Geoefende muzikanten als we zijn, was ‘in het zakje blazen’ echter een koud kunstje :-)

Wat er voorts nog zoal te beleven viel tijdens deze alweer zonovergoten dag? Repetities uiteraard. En opnames voor de videoclip. Zangsessies. Iets met zilveren wasspelden. Initiatielessen. Brieven schrijven. En lekkere spaghetti.

En voor wie er aan zou twijfelen: de 20.000 stappen werden weer moeiteloos gehaald.

Donderdag 23 augustus

Donderdag is veggiedag in Destelheide. Al gebiedt de eerlijkheid ons te zeggen dat niet iedereen daar even enthousiast over is :-)

Op het sportterrein van onze verblijfplaats werd een reuzegroot spring-avonturenparcours-kasteel neergepoot. De Gildejeugd springt erin! Maar denk vooral niet dat er intussen niet gerepeteerd werd. Zo’n vijf uur alweer. Want het concert moet àf zijn.

We ontvingen ook weer sta-pels post. Een persoonlijk record staat op 21 brieven (vergis je niet: per dag!).

Vrijdag 24 augustus

Opnieuw opperste concentratie in zaal De Put tijdens de eerste repetitie, waar de Gildejeugd bovendien het gezelschap kreeg van een aantal vreemde wezens...

Na de middag werd de slotscène van de videoclip ingeblikt. Nu nog alles monteren, zodat jullie het resultaat zondag in primeur kunnen bekijken. Gelukkig is de dag nog jong :-)

‘s Avonds was het tijd voor een feestje, deze keer een heuse ‘Party Flight’. En ja hoor: de Gildejeugd vliegt/vloog erin. Het dak ging eraf, ook tijdens de ‘after party’ van de oudste deelnemers. Hier is da feestje!

Zaterdag 25 augustus

Feest in Destelheide: liefst twee muzikanten mochten kaarsjes uitblazen. Hip hip hip, hoera!

Voor het overige stond zowat alles in het teken van de algemene repetitie, die overigens bijzonder vlot verliep. Na het avondeten, met als extraatje een ijsje (dankjewel aan de gulle gevers), was er nog een amusante bonte avond met sketches en liedjes gebracht door de deelnemers.

Morgen volgt de kers op de taart: het slotconcert 'de Gildejeugd vliegt erin!'.

We gaan 'on board' om 11 uur in zaal De Put in Destelheide.

Zondag 26 augustus

En dan was het zover: het slotconcert ‘De Gildejeugd vliegt erin!’. De eerste passagiers checkten al vrij vroeg in, maar iedereen ging een half uurtje later dan voorzien aan boord vanwege een technisch probleempje in de concertzaal. Concert ‘delayed’, maar zeker niet ‘cancelled’. Omstreeks 11.30 uur begonnen de muzikanten aan hun vlucht. En wat voor een: het werd een ware hoogvlieger!

Na zowat anderhalf werd de landing ingezet, maar niet zonder de bijzonder enthousiaste passagiers op een bisnummertje te trakteren.

Bravo aan dirigente Lieve, de partiële leiders Karen, Els, Els, Pieter en Johan, kampleidster Lien, alle begeleiders en niet in het minst de muzikanten. Wat een prestatie!

En zo viel het doek over het 18de muziekkamp, dat werkelijk was voorbijgevlogen.

Grote dank aan iedereen die - op welke wijze ook - zijn steentje bijdroeg.